CDPL STORY
În distribuţie:
 
Nora Iuga, Victor Jalbă-Şoimaru, Cătălina Bălan, Cosmin Ciotloş, Ion Cucu, Călin Torsan, Bogdan-Alexandru Stănescu, Adina Popescu, Domnica Drumea, Martin Woodside, Răzvan Supuran, un cristian şi autori cu cărţi la CDPL (Diana Iepure, Oana Cătălina Ninu, Michael Astner, Radu Nițescu, Mihai Vieru, A.R. Deleanu, Mihail Vakulovski, Mihai Mateiu, Nicolae Prelipceanu, Constantin Acosmei)
 

2013. România editorială numără șase organizații profesionale și un număr record, dar incert, de edituri. De trei ani, Casa de pariuri literare își joacă singura carte disponibilă: literatura română. Prin editarea de cărți, prin realizarea documentarelor cu scriitori și prin festivalul editurii. Făcând opinie separată în caruselul Târgurilor de carte care și-au uitat misiunea (promovarea literaturii), fără să cedeze presiunilor economice și cenzurii. În anii următori CDPL-ul ar avea șansa să devină, fără mari eforturi, un nume greu în industrie sau ar rămâne cu satisfacția că niciun scriitor român reprezentativ n-a fost ocolit.
Istoria literară ar putea consemna că noul val editorial începe de aici. Doar că nu de azi, de ieri, cu finanțatori fantomă și investiții peste noapte. Veneau din underground și s-au dus spre cinema. Între timp lansaseră ediții sonore de carte (când audiobookurile nu existau pe nicio tarabă) și colecții gratuite pentru a parodia editoriada (epoca editurilor de garaj). Dacă istoria literară va mai reprezenta ceva, cei care o vor citi și o vor scrie vor consemna că la începutul anilor 2000, doi nebuni s-au decis să parieze câte 1000 de lei de căciulă pentru a demonstra că literatura se poate autosusține într-o țară în care orice grafoman devenea scriitor printr-un ISBN.

Și, ca să intre în lumea editorială cu zâmbetul pe buze, ca-ntr-un parc de distracții, au avut primul PR junior la propriu, sub 18 ani.
Literatura română scrie pe mine era sloganul editurii și, indiferent de scandalurile și războaiele în care au fost implicați, au încercat să fie corecți, să nu stea în genunchi sau cu mâna întinsă. CDPL STORY e povestea lor.

Regia: Vlad Rotaru
Scenariu și Producător: un cristian
Imaginea: Vlad Rotaru, Titus Tihăuan
Muzica: Ada Milea, ruePavlov, Bitză & Tataee
Durată : 53 min
Anul premierei: 2014